Jeg startet min zettelkasten med notater om læring og skriving. I dag utvidet jeg notat-systemet med en ny seksjon om kreativitet.
Zettelkasten deles ikke inn i rigide kategorier som for eksempel en mappestruktur i en app eller på en PC, men det er likevel ryddig å ha en simpel overordnet seksjonering for enklere håndtering.
Niklas Luhmann, opphavsmannen til zettelkasten, hadde også løse kategorier som dette i følge Scott P. Scheper 1
.
Det er gode nyheter, for mangelen på en funksjon som kan opprette sider basert på data fra API-er har vært en av HUGOs størtste ulemper. Det har vært mulig å få til via egne scripts, men nå er det altså integrert i løsningen.
Jeg ble inspirert til å teste funksjonen, og ser for meg å opprette en biblioteksside som jeg kan koble til Zotero eller Goodreads, for å hente omtaler av bøker jeg har lest eller anbefaler.
(Oppdatert: Bibliotek er nå opprettet, som henter omtaler fra Zotero).
I dag startet jeg jobben med å tømme bokhyllene for bøker.
I alt for lang tid har jeg latt meg påvirke av sosiale medier og influensere til å kjøpe anbefalte bøker om selvhjelp, effektivitet, produktivitet og andre temaer.
De færreste av bøkene er lest, mens de andre har resultert i en masse usystematiske notater og markeringer, men ikke noe nytt, konkret eller nyttig.
Dagens bokhylle representerer således sløsing av både penger, tid og energi, og skal dermed nullstilles, selv om noen mener det er fornuftig å ha et antilibrary.
Fra nå av skal bøkene som settes inn ha en klar hensikt. De skal omhandle temaene jeg jobber med og være gode kilder.
Førstnevnte er en kilde til notat- og kunnskapssystemet Zettelkasten, og skal forhåpentligvis lære meg å systematisere mine notater og min kunnskap, noe jeg har vært dårlig på.
Sistnevnte er en enkel bok som inspirerer deg til å komme i gang med dine kreative prosjekter, og som oppfordrer til å dele prosessen online. Den er som et effektivt spark bak.